MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANI

Muhasebe iş alanlarının tümüyle ilişkili bir alandır.

Ticaret hayatının sürekli geliştiği günümüzde işletme sayıları da giderek artış göstermektedir. Bu işletmelerin tümünde muhasebe işlemleri yapıldığına göre muhasebecilik önemini ve geçerliliğini hiçbir zaman kaybetmeyecek alanların başında gelir.

Bu alandan mezun öğrencilerimiz muhasebeci, mali müşavir olabilirler. Şirket ve işletmelerin muhasebe birimlerinde çalışabilirler.

Paranın var olduğu her alanda ticaret, ticaretin olduğu her yerde muhasebe vardır.

Okulumuzda Bilgisayarlı muhasebe dalında eğitim vermekteyiz.

Muhasebe bir dildir sadece bunun eğitimini almış kişilerin bildiği ve birbirlerinin anladığı... Bu iş uzmanlık işidir... Çünkü bir işletmenin her şeyi beyni, kasası, ..... Bunu öğrendiğiniz zaman işletmenin, (büyükten küçüğe) ticari hayatın vazgeçilmezi oluyorsunuz. Aranılan elemanı... En son vazgeçileni....Neden? Çünkü işletmenin her şeyini bilen, yöneten sizsiniz.

İyi bir kadro ile muhasebeci yetiştiriyoruz. Şu an Tekirdağ ilinde Serbest Muhasebeci, Mali Müşavir, Yeminli Mali müşavirlerin % 90 nını yetiştirmenin gururunu taşıyoruz.

Öğrencilerimiz alanımızın gerektirdiği meslekî yeterlilikleri kazandırmak adına "İşletmelerde Beceri Eğitimi" kapsamında, ilçe sınırları içerisindeki SMMM bürolarında ve yöremizde bulunan fabrikaların Muhasebe departmanlarında, banka, SGK, Belediye, gibi kamu kurum ve kuruluşlarında mesleki eğitimlerine devam etmektedirler.

28-05-2020

Para ile ilgili olan tüm işlerde muhasebe vardır.

Derslerimizde hesap makinesi kullanılmaktadır.

İyi bir muhasebeciye her zaman her alanda ihtiyaç duyulmaktadır.

Muhasebe işlemleri bilgisayar ortamında yapılmaktadır.

28-05-2020                               28-05-2020

28-05-2020