T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
TEKİRDAĞ / SÜLEYMANPAŞA - Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Ulaştırma Hizmetleri Alan

Alanın Tanımı: 

        Lojistik, taşıma, depolama, gümrük ve diğer tedarik zinciri prosedür işlemlerini yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

 

Alanın Amacı: 

        Lojistik sektöründe yer alan mesleklerde, sektörün itiyaçları doğrultusunda gerekli mesleki yeterlilikleri kazanmış nitelikli eleman yetiştirmek amaçlanmaktadır.

 

Çalışma Alanları ve  İş Bulma Olanakları: 

        Lojistik alanında çalışacak meslek elemanı için geniş bir iş ve çalışma alanı vardır. Lojistik işletmeleri, fabrikalar, gümrük işletmeleri, ithalat ve ihracat yapan firmalar, organizasyon ve fuar yapan firmalar, ulaştırma ve nakliye firmaları, depolar, büyük mağazalar gibi iş yerlerinde iş piyasasının ihtiyacına göre istihdam edilmektedir.

 

İş Birliği  Yapılacak Kurum ve Kuruluşlar:

        Öğrenciler, programın gerektirdiği öğretim faaliyetleri, istihdam olanakları ve planlama konularında çevredeki üniversiteler, sivil toplum örgütleri, fabrikalar, gümrük, İthalat ve İhracat yapan firmalar, lojistik firmaları ve depolar ve meslek elemanları ile iş birliği yapılarak yönlendirilir.

 

Neden Ulaştırma Hizmetlerini Tercih Etmeliyim ?

        Tüm dünyayı kapsayan lojistik sektörü Avrupa ve Asya arasında köprü olan Türkiye için de vazgeçilmez bir alan. Üretimin ve tüketimin birbirine bağlı olarak bu denli arttığı bir çağda bu karmaşık süreci idare edebilecek kişiler çok önemli bir noktada konuşlanıyor ve bu alanda yetişmiş nitelikli elemanlara ihtiyaç vardır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 02.09.2019 - Güncelleme: 20.12.2022 23:53 - Görüntülenme: 2231
  Beğen | 0  kişi beğendi