eTwinning

eTwinning proje haber ve etkinliklerin bulunduğu kategori

Haz

Bu proje, bir akıllı telefon üretiminin sürdürülebilirliğine ve ekolojik yönlerine odaklanmaktadır. Katılan öğrenciler cep telefonlarını farklı açılardan inceleyeceklerdir: sosyal, teknik ekonomik, tarihi ve ekolojik. Bu onlara karmaşık, çok yönlü, ancak kavraması kolay bir akıllı telefona genel bir bakış sağlayacaktır. Uluslararası ekiplerde işbirliği yapacaklar ve sabit bir görev çerçevesinde seçtikleri bir konu üzerinde çalışacaklar.

Haz

8-14 Mart Bilim ve Teknoloji haftası etkinlikleri kapsamında çok kıymetli öğretmenimiz Özgür ŞEREMET konuğumuz oldu. Makine Öğrenimi Uygulamaları hakkında öğrencilerimize bilgilerini aktardı. Örnek uygulamalar ile kodlama alanında daha farklı neler yapabileceğimizi bizlere göstermiş oldu.

May

IMAGINE AND CODE TO PRODUCE eTwinning projesi hakkında okulumuz Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Hasan YALÇIN bilgilendirme yaptı.

May

IMAGINE AND CODE TO PRODUCE eTwinning proje çalışmalarımızla ilgili proje ekibi öğrencilerimle okul panomuzu hazırladık.Amacımız eTwinning konusunda farkındalık oluşturup projemizin yaygınlaştırılmasıdır.

May

eTwinning kutlama gününde Happy eTwinning Day projesi etkinlik programına proje ekibimiz olarak bizler de katılıp destek olduk.  Ayrıca öğrencilerimiz bugüne özel hazırlanmış bilgisayarsız kodlama etkinliklerini yaptılar.

May

5 Nisan 2021 Pazartesi günü projemizin yaygınlaştırma faaliyetleri kapsamında düzenlemiş olduğumuz öğretmenlere yönelik "Dijital Ders Materyali Hazırlama" ve öğrencilere yönelik "Teknolojik Farkındalık" eğitimi için Marmara Üniversitesi Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet BENZER projemize konuk olarak katılmıştır. Eğitimler sayesinde projemiz Tekirdağ İl Genelindeki öğretmen ve öğrencilere duyrulmuştur. Süleymanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürümüzün projemize desteği ile tüm okullardan en az iki öğretmenin katılımı sağlanmıştır. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün facebook sayfasında, okul müdürleri whatsapp gruplarında duyurular yapılmıştır.

May

IMAGINE AND CODE TO PRODUCE eTwinning proje yürütücü öğretmenleri ile yaptığımız planlama doğrultusunda öğrencilerimiz Tinkercad proje sanal sınıfında Arduino Devre etkinliklerini başarı ile tamamladılar.

May

Nisan ayı kodlama etkinliği olarak müfredatımızda yer alan kazanımlara yönelik Arduino ile çalışma kararı aldık.Öncelikle öğrencilerimiz Arduino konusunda görev dağılımına göre konularını araştırıp forum sayfasında paylaştılar.Öğrencilerimizin paylaşımlarını kullanarak storyjumper ile e-book hazırladık.Ayrıca Arduino etkinlikleri ve nasıl yapılır konusunda bir zoom toplantısı düzenledik.Öğrencilerle yapabileceğimiz uygulamaları paylaştık.

May

Imagine and Code to Produce e-Twinnig Projemizin Mart ayı çalışmaları kapsamında öğrencilerimiz Micro:bit ile kodlama çalışmaları yaptılar.

May

Imagine and Code to Produce e-Twinning projemizin Mart ayı etkinlikleri kapsamında Compute It kodlama etkinliği gerçekleştirdik. Proje ekibi öğrencilerimiz  https://compute-it.toxicode.fr/  adresi üzerinden verilen 59 görevi başarı ile tamamladılar.