PAZARLAMA VE PERAKENDE ALANI

28-05-2020

Pazarlama ve perakende alanında bilgi ve becerilerin geliştirilmesi, teknolojiye uyarlanması ve sektörün ihtiyaçlarına göre dünya standartlarında hizmet verebilecek elemanlar yetiştirilebilmesi hedeflenmiştir.

Günümüzde hızla gelişen teknoloji ile birlikte pazarlama ve perakende tüm sektörler için vazgeçilemez bir faaliyet alanı hâline gelmiştir. Bu alanda yer alan meslekler de hızlı bir şekilde gelişmeye ve değişmeye devam etmektedir.

Sektör çalışanları ve eğitimcilerin bir araya gelerek çalışmaları sonucunda Pazarlama ve Perakende Alanı Programı'nda;

1. Satış elemanlığı,

2. Sigortacılık,

3. Emlak komisyonculuğu,

Alanın Amacı: Pazarlama ve perakende alanı altında yer alan dallarda sektörün ihtiyaçları ile bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanlarının yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.

1.SATIŞ ELEMANLIĞI DALI:

28-05-2020

Satış elemanlığının gerektirdiği satış işlemlerini yürütme, stok faaliyetlerini yapma ve bunlarla ilgili belgeleri düzenleme yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

Satış elemanı mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elamanları yetiştirmek amaçlanmaktadır. (Okulumuzda satış         elemanlığı dalında eğitim verilmektedir.)

2. SİGORTACILIK DALI:

28-05-2020

Sigortacılığın gerektirdiği, mal, can vediğer sigorta edilebilir riskleri belirleme, sigorta poliçesi satma, hasar takip işlemleri yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

Sigortacılık mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır. (Okulumuzda sigortacılık dalında eğitim verilmektedir.)

3. EMLAK KOMİSYONCULUĞU DALI:

Emlakçiliğin gerektirdiği, alım, satım, kiralama ve emlak ile ilgili aracılık işleri yapma yeterliklerinikazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

Emlakçilik mesleğininyeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

28-05-2020

Yeni çıkan emlak yasa tasarısına göre; sadece Pazarlama ve Perakende alanından mezun olduğunuz takdirde gidebileceğiniz; Tapu ve Kadastro Meslek Yüksek Okulu ile Emlak ve Yönetimi Meslek Yüksek Okulundan mezun olmanız Emlak Müşaviri olabilmeniz için yeterli olucak.

İSTİHDAM ALANLARI

Pazarlama ve perakende alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda;

1. Pazarlama faaliyetlerinin yapıldığı her sektörde,

2.Tüm sektörlerin satış birimlerinde ve depolarında,

3.İşletmelerde Satış Danışmanı

4.Alışveriş merkezlerinde Mağaza Sorumlusu ve Pazarlama Uzmanı,

5.Müşteri İlişkileri Sorumlusu,

6.Reklam Sektöründe,

7.Sigorta şirketlerinde ve acentelerinde,

8.Sigorta Eksperliğinde

9. Emlak şirketlerinde ve acentelerinde,

10.Bankalarda

11.Şirketlerin İnsan Kaynakları birimlerinde

12.Kamu sektöründe devlet dairelerinde

13.Sosyal Güvenlik Kurumları gibi yerlerde çalışabilirler.

28-05-2020

Pazarlama alanından mezun olduktan sonra ustalık belgesinin yetki ve sorumluluklarını taşıyan, mesleğinizde bağımsız İşyeri Açma Belgesi verilir.

Yayın: 02.09.2019 - Güncelleme: 20.12.2022 23:53 - Görüntülenme: 1492